Verhuisd!

Na twee jaar dromen, plannen, tekenen, zweten, wakker liggen, puzzelen, regelen, advies vragen, uitzoeken, nabellen, kiezen, laten, overpeinzen, overzien en sjouwen, zijn we vanaf vandaag officieel verhuisd!

Ons droomhuis is voldoende gereed om er te kunnen slapen.

Twee jaar geleden waren we op reis in Japan en hakten we de knoop door om een huis te bouwen op Kubuseiland.

Op de Eigen Huis beurs kwamen we een aantal architecten tegen, waar Droomhuisfabriek, de studio van Age en Tjibbe, de beste indruk gaven.

Er volgden sparringssessies waarin onze ideeën vertaald werden naar ruimtes en plattegronden. Binnen koken, buiten eten. Het water beleven. Slim gebruiken maken van de zon. Thuiswerken in verbinding met het huis. Doorkijkjes en vides. Duurzaamheid en groene energie.

Age kwam met het concept van het hoekje als architectonische knipoog. En met de trappen centraal in de ruimte als route architecturale. En met het bizar hoge raam.

Met de gemeente was het soms worstelen. De projectleider Edwin was erg goed en heeft ons goed geholpen door het hele proces. Met de welstand was het lastiger, omdat het niet helder was aan welke eisen de woning moest voldoen om goedkeuring te krijgen. Het ontwerp werd meerdere malen om onduidelijke redenen afgekeurd, maar uiteindelijk kwam er groen licht. Ook tijdens de uitvoering gaf de gemeente goede suggesties en ondersteuning.

Het vinden van een aannemer was midden 2017 al lastig. Inmiddels is het onmogelijk. Aannemer Damsteegt was een schot in de roos. Een zeer degelijke partij met echte vakmensen. Het is indrukwekkend wat die mannen voor elkaar krijgen. De communicatie is zeer helder en ze denken altijd mee. We zijn erg blij met Gertjan de grote baas, Alex de alleskunner, Hugo de bouwer en Peter de stenenplakker (hij kan veel meer dan dat hoor, maar we hebben gewoon veel stenen om te plakken).

Van binnen ziet ons huis er prachtig uit en dat is te danken aan Arno Weergang, de Meesterschilder. Hij heeft de gipsplaten wanden en plafonds omgetoverd tot een echte designwoning. Ook heeft hij het prutswerk van de stukadoor hersteld waardoor we nu een prachtige afwerking hebben.

Vandaag hebben de sterke mannen van Van Beek ons huis in Houten leeg gesjouwd en alles zonder krasjes bezorgd in de kubus. Vakmannen.

Nu proosten we met een glaasje op onze eerste nacht in ons nieuwe huis!

4 thoughts on “Verhuisd!”

  1. De eerste keer slapen en (vooral – IMO) wakker worden in een nieuwe huis is bijzonder onvergetelijk. Gefeliciteerd – en geniet er van!

  2. Jasper en Tina. Van harte gefeliciteerd met dit bijzondere bouwwerk. We hopen dat jullie er nog lang en gelukkig mogen wonen en werken.

  3. Ziet er superstrak uit. Gefeliciteerd! Geniet ervan met volle teugen!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.