Verhuisd!

Na twee jaar dromen, plannen, tekenen, zweten, wakker liggen, puzzelen, regelen, advies vragen, uitzoeken, nabellen, kiezen, laten, overpeinzen, overzien en sjouwen, zijn we vanaf vandaag officieel verhuisd!

Ons droomhuis is voldoende gereed om er te kunnen slapen.

Twee jaar geleden waren we op reis in Japan en hakten we de knoop door om een huis te bouwen op Kubuseiland.

Op de Eigen Huis beurs kwamen we een aantal architecten tegen, waar Droomhuisfabriek, de studio van Age en Tjibbe, de beste indruk gaven.

Er volgden sparringssessies waarin onze ideeën vertaald werden naar ruimtes en plattegronden. Binnen koken, buiten eten. Het water beleven. Slim gebruiken maken van de zon. Thuiswerken in verbinding met het huis. Doorkijkjes en vides. Duurzaamheid en groene energie.

Age kwam met het concept van het hoekje als architectonische knipoog. En met de trappen centraal in de ruimte als route architecturale. En met het bizar hoge raam.

Met de gemeente was het soms worstelen. De projectleider Edwin was erg goed en heeft ons goed geholpen door het hele proces. Met de welstand was het lastiger, omdat het niet helder was aan welke eisen de woning moest voldoen om goedkeuring te krijgen. Het ontwerp werd meerdere malen om onduidelijke redenen afgekeurd, maar uiteindelijk kwam er groen licht. Ook tijdens de uitvoering gaf de gemeente goede suggesties en ondersteuning.

Het vinden van een aannemer was midden 2017 al lastig. Inmiddels is het onmogelijk. Aannemer Damsteegt was een schot in de roos. Een zeer degelijke partij met echte vakmensen. Het is indrukwekkend wat die mannen voor elkaar krijgen. De communicatie is zeer helder en ze denken altijd mee. We zijn erg blij met Gertjan de grote baas, Alex de alleskunner, Hugo de bouwer en Peter de stenenplakker (hij kan veel meer dan dat hoor, maar we hebben gewoon veel stenen om te plakken).

Van binnen ziet ons huis er prachtig uit en dat is te danken aan Arno Weergang, de Meesterschilder. Hij heeft de gipsplaten wanden en plafonds omgetoverd tot een echte designwoning. Ook heeft hij het prutswerk van de stukadoor hersteld waardoor we nu een prachtige afwerking hebben.

Vandaag hebben de sterke mannen van Van Beek ons huis in Houten leeg gesjouwd en alles zonder krasjes bezorgd in de kubus. Vakmannen.

Nu proosten we met een glaasje op onze eerste nacht in ons nieuwe huis!

Klus, klus, klus…

Sinds de oplevering zijn we razenddruk met klussen. Niet alleen wij, maar ook de aannemer die nog allerlei dingen afmaakt en fixt, plus de partijen die voor ons het huis verder afmaken.

De meesterschilder Arno is bezig met de laatste lagen verf in de laatste ruimtes. Het ziet er superstrak uit.

Overal zijn de vloeren geegaliseerd. Op de eerste en tweede verdieping zijn de vloeren gelegd. We moeten nog weken wachten op de begane grondvloer, want die kan pas gelegd worden als de schuifpui vervangen wordt en daar zit een flinke levertijd op.

In de badkamer is de inloopdouche betegeld en staat de glaswand.

De stukadoor heeft er een bende van gemaakt en dat is daarna weer gerepareerd en schoongemaakt.

We hebben de spotjes geplaatst, de wc geïnstalleerd en we zijn begonnen met de doucheapparatuur. Er bleek van alles mis te zijn met het inbouwreservoir beneden, dus daar moet een en ander opnieuw worden gedaan.

Vandaag is ook de keuken voor de helft geplaatst. Ze dachten een dag nodig te hebben, maar dat is te optimistisch. De dag na de verhuizing komen ze terug om het af te maken.

Ondertussen racen we heen en weer tussen Houten en Utrecht en nemen steeds een stel dozen mee. Zo verhuizen we vanzelf al de helft van de spullen.

Woensdag is de verhuisdag, dan komt Van Beek verhuizingen de grote spullen verhuizen. De dag erna maken we het oude huis schoon en dragen we het over aan de volgende bewoners.

De komende dagen hebben we dus nog een boel te doen!

We hebben een kubus!

Ons huis is opgeleverd! Hoera! Hoera! Hoera!

Na twee jaar voorbereiden en na ruim zes maanden bouwen is het huis nu officieel van ons. Vanochtend hebben we de oplevering gehad, samen met de architect, aannemer en adviseur van VEH. We zijn in detail door het hele huis gegaan om de opleverpunten te noteren.

Vanwege de vorst en de storm was er wat vertraging ontstaan, maar dat is niet van onze invloed op de geplande verhuisdatum van 25 april. Wel moeten er nog heel wat dingen afgemaakt worden, zoals de afwerking van de gevel en de schuifpuien. In totaal 59 puntjes, dus genoeg om nog te doen.

Zelf gaan we nu aan de slag met schoonmaken, vloeren, muren, keuken, badkamer en verlichting. En dan verhuizen!

Morgen is de oplevering

Vandaag (en zelfs gisteren op Tweede Paasdag) wordt er nog hard gewerkt door de aannemer, want morgen, 4 april, is de oplevering! Op 17 september 2017 (onze trouwdag, hoe symbolisch!) waren ze begonnen en zes-en-een-halve maand laten zijn ze klaar. Best snel, toch?

Er zijn nog wel een paar zaken die afgerond moeten worden, maar het werk is voldoende gevorderd om door te gaan met installatie van keuken, badkamer, vloeren en muren, zodat we op 25 april kunnen verhuizen.

Aan de buitenkant is de gevel nog niet helemaal gereed, zo zijn door de vorst het plakken van de steenstrips vertraagd en moeten de metalen platen nog afgewerkt worden. Ook waren door de januaristorm de schuifpuien beschadigd en die moeten nog gefixt worden. En verder zullen er nog wel een hoop opleverpuntjes zijn.

Dat wordt een spannende dag dus morgen!

Richting de afwerking

We naderen de eindstreep, de steigers zijn al weggehaald. Kijk eens hoe ons huisje blinkt in de zon!

Op het hoekje komen ook dezelfde aluminium platen, maar nu is nog de dakbedekking zichtbaar die eronder zit.

De witte muren worden beplakt met rode steenstrips. Vanwege de vorst is dat uitgesteld. Ook het aanleggen van het riool en de definitieve elektra-aansluitingen is uitgesteld. De opleveringsdatum wordt waarschijnlijk wat later dan 15 maart.

De buren hebben alvast de wimpel in top gehesen.

En ze doen een zonnebril op als ze naar onze blinkende zijmuur kijken. Op de hoeken komen nog profielen. Nu kan je nog achter de buitenschil kijken.

Binnen is de boel al gestuct. We kijken hier vanaf de zolder naar de thuiswerkplek bij het hoekraam. Dat is onder het hoekje.

Negen meter lager kijkt Tina omhoog. Hier komt de trap van de eerste naar de tweede verdieping.

Vanuit de thuiswerkplek kan je via de slaapkamer diagonaal door het huis kijken en zie je net de takken van de moeraseik. Dat gat in de slaapkamer wordt gevuld met een glazen wand en daar komen grote metalen jaloezieën, Luxaflex.

Bling bling!

Nieuwe foto’s

Het gaat snel! Wat nieuwe foto’s om te delen.

Uitzicht vanuit de woonkamer naar het water. In de schuifpui zitten nog de panelen die door de storm beschadigd zijn, die worden later vervangen.

De andere pui kijkt uit op de tuin en daarboven begint het grote raam in de vide.

De werkhoek, vlak voor het hoekraam erin ging. We zitten dan onder het schuine dak te werken. Nu kijken we nog naar de vrije kavels, maar daar komen nog huizen.

Het grote raam is echt heel groot! Dat wordt nog een mooie klus met ramen lappen.

De vorm is nu mooi te zien. Een deel van de steiger is weg om de gevelplaten te plaatsen. Alles wat zwart is wordt metaal, en wat wit is wordt rode baksteen.

De regenpijpen komen achter de gevelplaten.

Aan de waterzijde zitten de platen er al op. Nu de bakstenen nog.

Zometeen hebben Irene en Robert nieuwe buren!

Kubusfoto’s!!

Op verzoek van velen hieronder foto’s van onze kubus in aanbouw 🙂

De kubus

Doorkijkje vanaf de eethoek naar de keuken. De keuken komt rechts onder het raam en wordt ook gedeeltelijk links onder de (nog te plaatsen) trap gebouwd. Waar nu folie zit, komt de schuifpui naar het vlonderterras aan het water.

Vanuit de eethoek kijk je de woonkamer in. Links van de woonkamer zie je de (nog te plaatsen) deur naar de bijkeuken.

De grote en hoge vide!!! 9 meter en dit blijft zo open. Als de trap van de eerste naar de tweede verdieping is geplaatst, “hangt” die in de ruimte.

En ja, we hebben ook een wc. Drie zelfs! De pijpjes uit de grond is voor de twee douches in onze inloopdouche.

Op de overloop van de eerste verdieping waar op de vide de werkruimte komt. Links onze slaapkamer.

Ik sta in 1 van de twee ruime slaapkamers op de tweede verdieping. Dit wordt de kattenkamer 😂

De interessantste kamer volgens een aantal lezers: de technische ruimte. Belangrijke kamer, want hier staat alle apparatuur die ervoor zorgt dat we vloerverwarming hebben, warm water en dat de energie uit de zonnepanelen gebruikt kan worden. Daarnaast komen hier de wasmachine en de droger te staan.

Het luik naar het dak. Zo kunnen we de zonnepanelen schoonmaken. Wie wil dat nu niet?

Bijna wind- en waterdicht

Het is alweer even geleden dat we iets hebben gepost. Dat is niet omdat er niets is gebeurd. Integendeel! De binnenmuren zijn geplaatst en worden afgewerkt, de leidingen en elektra worden aangelegd en we hebben flinke stappen gemaakt in de verhuisplanning.

Ja, het verhuizen komt echt steeds dichterbij. En de keuzes zijn allemaal definitief, het enige dat we nog moeten doen is de definitieve keuze voor de vloerenlegger maken. In de kerstvakantie hebben we de badkamer besteld, tegels uitgezocht en ons huidige huis flink opgeruimd. Dat scheelt weeer verhuizen.

De verhuizer is langsgeweest om te bekijken hoeveel spullen er nog over zijn om te verhuizen. Dat zijn er nog best wat. De schatting is zo’n 100 verhuisdozen :-O

We hebben een checklist gekregen met alles wat er bij een verhuizing komt kijken. Die checklist vult de checklist aan die we al hebben om de kubus op te leveren. Gelukkig hebben we nog wat vakantiedagen gespaard…

Inmiddels zijn de kozijnen ook geleverd. Die worden begin volgende week geplaatst. Dat betekent dat de kubus vanaf dat moment wind- en waterdicht is!

De opleverdatum staat nu op 15 maart en alles loopt volgens planning. Nog een paar weken!