Definitief ontwerp en bouwvergunningsaanvraag

Nog niet defintiief
De kleuren zijn nog niet definitief, maar de vlakverdeling wordt wel op deze manier uitgevoerd

Wat is het enorm lang geleden dat we iets hebben gepost! Het is niet zo dat we niks hebben gedaan. Integendeel! De reden van de lange pauze is de goedkeuring van ons voorlopige ontwerp door de gemeente Utrecht. Dat duurde veel langer dan gepland en ging ook niet zo eenvoudig als we hadden gehoopt. Na een aantal gesprekken met elkaar, zowel telefonisch als persoonlijk, is er dan toch een soort compromis uitgekomen, waarmee wij en de architect, verder kunnen.

En we gaan verder! Wauw! Deze week dienen we ons definitieve ontwerp in en waarschijnlijk volgt volgende week de detaillering voor de bouwvergunningsaanvraag. Deze fase heeft als gevolg dat we de afgelopen weken over heel veel dingen moesten beslissen. En dan met name over de buitenkant. Want de indeling van de binnenkant is wel duidelijk inmiddels. Daarover later meer.

De buitenkant bestaat uit vier onderdelen: bakstenen, metalen platen, kozijnen en deuren. En dat kunnen we ongetwijfeld weer verder uitsplitsen, maar dat zal ik jullie niet aandoen. De materialen zijn dus uitgezocht. Oef, dat scheelt weer 😉 Maar dan nu de kleuren. Dus wij hebben stalen opgevraagd van het metaal (dat was een aardig zwaar envelopje, haha!). En nu moeten we kiezen. En het morgen doorgeven aan de architect. En dat gaat niet lukken. Want wat is dit moeilijk!! Laat ik het samenvatten in: de keuze is reuze.

Toch hebben we een globaal idee en dat gaat de architect nu uitwerken in renders. Zodat we een idee krijgen van hoe het er allemaal samen uit komt te zien.

Wordt vervolgd!

One thought on “Definitief ontwerp en bouwvergunningsaanvraag”

  1. Donkere kleur drukt naar beneden, verbinding naar aarde, werkt massief, is zwaar, maar komt stevig en compact over en ook beschermend.
    Lichte kleur licht op, verbinding met ‘boven’, voelt lichter en luchtig , vriendelijker.
    Succes ermee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.