Muren plaatsen

Je knippert even met je ogen en er staat ineens een hele verdieping! Afgelopen week zijn de muren geplaatst van de begane grond. Omdat het allemaal prefab is, hijsen ze de muurdelen op de goede plaats en worden ze vastgeschroefd en gelijmd.

De bouwtechniek is SIP, structural insulated panels. De muren zijn gemaakt van een 17cm dikke laag van hard polyurethaan tussen twee platen OSB (hout). Hiermee hebben we dunne muren, die supergoed isoleren met een laag gewicht.

Hier worden de panelen geplaatst.

De metalen en houten balken vormen de ondersteuning voor de volgende verdieping.

Woonkamerraam en schuifpui naar het water.

Schuifpui naar het water en keukenraam.

Schuifpui naar de tuin en de voordeur.

Achterdeur.

Groetjes uit de Sigmund Rombergstraat 28!

4 thoughts on “Muren plaatsen”

  1. Ja… het aanloop van bedenken, onderzoek, aanvragen, ontwerpen, uitkiezen, voorbereiden neemt zo veel tijd in beslag dat het bijna een schok is hoe snel het kan voorderen als de bouw eenmaal begint. Vind het zo leuk om dit allemaal te kunnen volgen. Keep the updates coming πŸ˜€!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.