De grote beslissing!

De grote beslissing is genomen: wij gaan een huis bouwen! Niet alleen bouwen, maar ook zelf ontwerpen, met de kunde van onze architect Age Fluitman van Droomhuisfabriek! Op dit moment zijn wij voor 1,4% eigenaar van een bouwkavel in Utrecht Terwijde. Een kavel aan het water met genoeg ruimte voor een vrijstaande woning, een terras aan het water en een ruime tuin.

De woning is niet zomaar een woning, nee, het is een kubuswoning. Die komt op Kubuseiland te staan, samen met 49 kubus-broertjes en –zusjes. En dan niet een die scheef is, zoals die in Rotterdam. Maar een die gewoon heel praktisch en groot is: 9x9x9 meter!

Nadat we het project ontdekt hadden, zijn we op zoek gegaan naar een architect. Dat is nog niet zo eenvoudig. Er zijn er namelijk best veel. Maar niet iedereen kan een kubus ontwerpen. Dus dat maakt de keuze weer wat eenvoudiger. Tijdens een bezoek aan de beurs Eigen Kavel & Huis kwamen we een aantal architecten tegen met wie we een eerste kennismaking hebben gehad. Na veel wikken en wegen tijdens een prachtige rondreis in Japan (lang leve de treinreizen!) hebben we gekozen voor Age van Droomhuisfabriek. Dat staat er nu even makkelijk, maar dit keuzeproces heeft ongeveer 3 maanden geduurd.

Inmiddels zitten we midden in de ontwerpfase. Langzaam ontwerpen we verdieping voor verdieping, totdat we drie verdiepingen hebben ingedeeld. Dit is nog best een ingewikkeld proces, en we hebben nog nooit zoveel over trappen gepraat als nu. Maar beetje bij beetje wordt het ons huis.

Omdat we veel inspiratie gekregen hebben door een ander blog, leek het ons ook leuk om een soort dagboek bij te houden. Op deze blog vertellen we over de voortgang van ons ontwerp, het proces rondom keukens, badkamers, vloeren, deurklinken en dorpels en natuurlijk de uiteindelijke bouw. Veel leesplezier!

4 thoughts on “De grote beslissing!”

 1. Wow, supergaaf project, of eigenlijk, proces! Lekker om je helemaal in onder te dompelen. Jullie zullen vast 100.000 keuzes moeten maken, ik zou zeggen neem je tijd voor elke keuze. Een huis bouw je immers voor misschien wel honderd jaar. En wat is er mooier als het er eens staat om tevreden te zijn over elke f*cking euro die je er in hebt gestopt. Heel veel succes en ik zal elke tussenstap volgen.

 2. Supergaaf lieve Tina en Jasper! Wat een enorm proces, leuk om zo alles te kunnen volgen!!

 3. Nu nog lucht tussen jullie armen, maar ik ben zo benieuwd wat er over een tijd daar staat! Veel succes met het kiezen, enjoy the ride

 4. Echt waar? Oh, wat gaaf!!

  Ik zou willen waarschuwen dat jullie de borsten goed nat moeten maken tegen de tijd, inspanning en (soms) frustratie die op de loer liggen. Of het een flinke renovatie is (zoals wij hebben gehad) of helemaal nieuw (zoals jullie) bouwwerk gaat nooit helemaal zoals gepland. Zo gaat het gewoon lopen. Basta.

  Maar daar tegenovergesteld, als jullie alles slim, nuchter en logisch aanpakken (en zo gaat dat, want zo zijn jullie) dan wordt alle frustratie beloond met hét droomhuis van Tina en Jasper, zoals je nergens anders op aarde zou kunnen kopen!

  Onze huis was een renovatie – geen nieuwbouw – maar toen wij het kocht en op ging knappen was er wel even flink overleg nodig tussen ons en het architect om het huis het indeling te geven die wij wilden. En wij hadden ook problemen met trappen 😀 !

  In ieder geval, ik heb zo’n zin om over jullie plannen te horen als we elkaar weer zien! Tot vrijdag….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.